Letskring voor Amsterdam e.o.
INLOGGEN
ruilnaam

wachtwoord


onzichtbaar  
* wachtwoord opvragen! *

wie is nu online?
leden zoeken
snel naar ruilnaam:

14nov2009.jpg

Welkom bij Ruilclub Pebbles

ruilen kan altijd... :-)

Pebbles is een leuke en handige ruilkring voor Amsterdam en omstreken.

  • Heb je een oppas nodig?
  • Is je wasmachine stuk?
  • Wil je je zolder opruimen en je overtollige spullen verkopen?

Deze en nog veel meer diensten en goederen kan je ruilen - zonder geld - bij Ruilclub Pebbles, met 178 leden medio 2015.

Je doet iets voor een ander en iemand anders doet iets voor jou. Je kunt bijvoorbeeld aanbieden waar je goed in bent of wat je leuk vindt om te doen. Je kunt klusjes uitbesteden die je niet zelf kunt of die waar je zelf geen zin of tijd voor hebt.

Goederen ruilen voor diensten of andersom. Zo ontmoet je ook leuke nieuwe mensen.

Ruilen zonder geld

Ruilclub Pebbles is een LETS (Local Exchange and Trading System). Het is een alternatieve manier om diensten en goederen met elkaar uit te wisselen. In een LETS is het 'ruilmiddel' niet schaars, zoals in de gangbare geld-economie. Dat is op zich al een voordeel. Geld kan opraken, maar je kunt altijd doorgaan met diensten ruilen.
Een dienst wordt gedaan voor een onderling afgesproken hoeveelheid pebbles. De 'pebble' is de ruileenheid binnen Ruilclub Pebbles. Er is geen sprake van rente zoals in een conventioneel geldsysteem. Ook dat is een voordeel.
In een economische crisis neemt de bedrijvigheid af doordat het geld niet meer 'rolt'. Op zich een vreemd idee als je bedenkt dat er nog evenveel arbeid en goederen zijn als voor de crisis.

Zie voor meer informatie de Veelgestelde vragen of wikipedia LETS lokale ruileconomie.